Tel

06-57180691

Email

info@go-with-your-flow.nl

Magnesium speelt een belangrijke rol bij de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Magnesium is een mineraal die betrokken is bij de biologische werking van honderden enzymen en helpt bij ruim 400 chemische reacties in het menselijk lichaam.

Magnesiumionen

Magnesiumionen regelen de ionenstroom in de calciumkanalen van zenuwcellen en helpen zo de cellulaire productie van stikstofoxide te reguleren. Een magnesium tekort kan leiden tot zenuwcel schade, dit noemen ze ook wel een intraneutraal magnesiumtekort. Dit laatste kan zich in somberheid en zelfs depressie uiten.

Stemmingswisselingen en depressieve gevoelens zijn erg vervelend. Je voelt je lusteloos, leeg en kunt concentratieproblemen hebben. Antidepressiva wordt voornamelijk gebruikt om van deze klachten af te komen. Echter brengen deze medicijnen bijwerkingen met zich mee. Wetenschappers hebben onderzocht dat magnesiumgebrek medeverantwoordelijk is voor stemmingswisselingen en depressie. Magnesium spoort het gelukshormoon serotonine aan waardoor de klachten op een makkelijke manier kunnen worden bestreden.

Lees het wetenschappelijke onderzoek over magnesium bij depressie hier

Magnesium kan dagelijks gebruikt worden tegen stemmingswisselingen en depressie. Armen/schouders en benen kunnen tweemaal daags in worden gewreven met een magnesium gel of olie. Voor meer ontspanning kan een magnesium pakking een perfecte aanvulling zijn.

Wil jij graag een afspraak maken voor een magnesium behandeling om jouw magnesium peil te boosten?