Tel

06-57180691

Email

info@go-with-your-flow.nl

Al zolang ik mij kan herinneren schrijf ik in een dagboek. Ik denk dat ik begon toen ik een jaar of 11 was. Zo een echte, gekocht bij de speelgoed winkel met een slotje eraan ( die je overigens heel makkelijk kon open breken). Elke avond schreef ik hierin hoe mijn dag was, wie ik stom vond, met wie ik ruzie had en op wie ik verliefd was. Het hielp mij toen al om gevoelens en emoties van mij af te schrijven. Dan was ik het kwijt. En kon ik weer met een leeg hoofd verder.

Nu jaren later noemen we een dagboek met een fancy woord; Journal. En wordt het door iedereen aangeraden om te gaan doen…zodat je je gevoelens en emoties van je af kunt schrijven voor een leeg hoofd

En toen ik laatst aan het opruimen was en al die oude dagboeken terug vond was het ook super leuk om terug te lezen dat ik in 1991 al wenste ooit met John (nu mijn man) te trouwen. My god wat was ik verliefd op hem.

Maar wat er nu anders is dan vroeger, is dat ik het nu veel bewuster doe. Ik stel mijzelf vragen en die antwoorden schrijf ik in mijn journal. Daardoor krijg ik veel meer inzicht in mijzelf waardoor ik weer aan issue’s van mijzelf kan werken.

En natuurlijk schrijf ik ook nog steeds emoties van de dag van mij af. Maar door af en toe eens terug te bladeren zie ik af en toe echt dat ik progressie maak met dingen in het dagelijkse leven. Vaak is schrijven in mijn joural een onderdeel van mijn avond routine voor ik ga slapen ( Magnesium voetenbad, muziek aan, schrijven, mediteren op mijn spijkermatje) Maar af en toe als ik de natuur in ga, zit hij ook zeker in mijn rugtas om op een mooie plek midden in bijvoorbeeld het bos mijzelf dus een verdiepende vraag te stellen en uitgebreid te gaan schrijven terwijl ik luister naar de wind door de blaadjes en het zingen van de vogels.

Wat ik zelf heel belangrijk vind aan een journal is hoe hij eruit ziet. Hij moet mooi zijn van buiten. Maar ook aan de binnenkant. De bladzijdes niet te dun. Ruimte voor verschillende dingen zoals dankbaarheid en reflectie.

Dus ik was superdeluxe blij toen de Selfcare journal beschikbaar kwam. Keuze uit 2 verschillende mooie kleuren, De kaft van stof met gouden letters. Alle bladzijdes hebben een glimmend goud randje en 2 luxe leeslinten. Zo wordt schrijven een echt feestje!

Wil jij jezelf zo een prachtige journal kado doen en beginnen met mindful schrijven? Check de journals hier

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *